Leer Fluisteren

5 tips voor de professionele fluisteraar!

Ga je professioneel fluisteren? Lees hier de belangrijkste tips!
  • Neem de tijd – Fluisteren is een proces! Als je voor iemand een fluisterrapport wilt gaan maken, is het belangrijk dat je alle tijd hebt. Als er tijdsdruk bestaat, dan zal dat de uitkomst beïnvloeden. Werk je in opdracht, dan is het dus belangrijk om hier rekening mee te houden. Plan voldoende tijd in zodat je rustig kunt werken.
    Het kan zijn dat je op een dag aan je fluisterrapport wilt gaan werken, maar voelt dat je hoofd er niet naar staat. Probeer erachter te komen wat er aan de hand is. Als het iets is waar je bang voor bent of wat onrust geeft en het heeft met het rapport te maken, dan kan je het beste uitzoeken wat er aan de hand is en de blokkade proberen weg te werken. Is er iets anders aan de hand, dan kan je beter wachten met het maken van het rapport. Neem je tijd.
  • Wees integer – oordeel nooit Wanneer je iemand fluistert, kom je heel dichtbij. Je hoort, ziet of voelt dingen en krijgt zo veel informatie. Wees altijd integer in hoe je hiermee omgaat. Ben je dit niet? Dan kan informatie voor je verborgen blijven.
  • Gebruik een disclaimer – je bent geen arts Het is goed om jezelf te beschermen met een disclaimer. Voor lichamelijke ongemakken kan er het beste naar een huisarts worden gegaan.
  • Werk met een before – en afterscore – zo weet je of je goed bezig bent! Geef de persoon een cijfer voor zijn/haar kracht en zijn/haar angst. Het is de bedoeling dat door de analyse en het rapport de kracht ophoog gaat en de angst naar beneden. Dit is het uitgangspunt. Meestal zie je de foto gedurende het schrijven van het rapport al veranderen.
  • Vraag om feedback Vraag altijd om feedback. Het is superleuk om te horen dat jouw tips hebben geholpen. Daarnaast kan leren van wat minder goed is overgekomen.Aanbevolen artikelen